Útfelújítás

2024.07.12. 17:25

Elkészült a híd, ismét zavartalanul haladhat a forgalom Kisterenyén (fotók)

Örömteli hír a közlekedőknek, hogy elkészült az új híd Bátonyterenye kisterenyei városrészén. Már használhatják is azt az autósok.

Gulyás Edina

– A 23. számú főút Bátonyterenye-Kisterenye új nyomvonalú elkerülő út és kapcsolódó fejlesztései elnevezésű projekt keretében a Tarján-patak felett épült meg az az új híd, amelyet július 11-től, csütörtöktől már használhatnak az autósok – tájékoztatta portálunkat közleményében az Építési és Közlekedési Minisztérium.

Elkészült a híd Kisterenyén
Elkészült a híd Kisterenyén, amit már át is adtak a forgalomnak
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

Hozzátették: a teljes beruházás 2022 májusában indult és három projektrészből áll. Az új nyomvonalon másodrendű főútként épült meg a 2,3 kilométer hosszú, kétszer egysávos, Bátonyterenyét elkerülő út, amit tavaly december óta már használhatnak a közlekedők. Emellett elkészült a Nagybátony és a Kisterenye között kapcsolatot teremtő, 2,19 kilométeres észak-déli összekötő út is, illetve a projekt során átépítik a Bátonyterenye belterületén húzódó 23-as számú főút, úgynevezett átkelési szakaszát is.

A közlemény arra is kitér, hogy az átkelési szakaszon 3 darab szintbeni csomópont épült át: a Bátonyterenye átkelési szakasz és az új észak-déli irányú összekötő út keresztezésében, az Árpád utca, a Szent István út és a Rákóczi út csatlakozásában, valamint az átkelési szakasz végénél az új elkerülő úttal alkotott csomópontban. A fejlesztés kapcsán átépítették a Kazár-patak és a Tarján-patak felett ívelő hidakat is. A Rákóczi út és az arról lecsatlakozó Hunyadi János utca szintkülönbségéből adódóan 19 méter vasbeton szögtámfal épült, az átkelési szakasz kezdőszelvényével párhuzamosan a jobb oldalon pedig 3 méter szélességben közös gyalog- és kerékpárút létesült, amely 347 méter hosszan egészen a Kazár-patakig tart.

Átadák a hidat Kisterenyén
Kisebb utómunkálatok még tartanak, de a forgalom már zavartalan az útszakaszon
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

– A Bátonyterenye átkelési szakaszon, az említett Tarján-patak felett a korábbi rossz állapotú hidat idén januárban bontották el, így az új átkelő megépítéséig az épülő híd környezetében teljes útzár volt érvényben. A híd kivitelezési munkálatai június végére olyan szakaszba értek, hogy a vonatkozó hatósági engedély kiadását követően július 11-től átadták azt gépjárműforgalomnak – fogalmaz a közlemény. – A projekt hátralévő részének befejezése 2024 őszre várható.

Az örömteli hírről Nagy-Majdon József Bátonyterenye polgármestere is beszámolt közösségi oldalán. Mint írta: a kisterenyei hídon és vasúti átkelőn már engedélyezett a gépjárműforgalom mindkét irányból. Szombattól, július 13-tól pedig a buszmenetrend is módosul a régi útvonalra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában