Nool.hu videó

2024.07.28. 10:24

El sem hiszed, hány ezer pampuskát sütöttek ki Kisecseten (fotók, videó)

A település önkormányzata immár tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Kisecseti Pampuska Fesztivált szombaton, a helyi sportpályán. A Kisecseti Pampuska Fesztiválon a házigazdák közel négyezer fánkot sütöttek. A rendezvényen átadták a Kisecset Díszpolgára címet is.

Lászlók Judit

A fesztivál programja szabadtéri szentmisével kezdődött, majd ezt követte az ebéd. Természetesen ezúttal is sokan álltak sorba azért, hogy megkóstolhassák a kisecseti pampuskát és a hozzá készített finom gulyáslevest. Ebéd közben pedig a színpadi műsor is elkezdődött, így ahhoz a Kétbodonyi Hagyományőrző Csoport, Konrád Viktor dudás, illetve A Jó Laci Betyár biztosította a jó hangulatot. 

Kisecseti Pampuska Fesztivál
Sokan álltak sorba azért, hogy megkóstolhassák a kisecseti pampuskát
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool

A Kisecseti Pampuska Fesztivál évről évre a közösség összefogásaként jön létre 

Pribelszki Tamás, a község polgármestere a helyszínen portálunknak elmondta, hogy az önkormányzat immár tizenhatodik alkalommal rendezte meg közösségépítő céllal a Kisecseti Pampuska Fesztivált szombaton. 

– Ez egy nagyon fontos közösségi esemény számunkra, hiszen már a rendezvényt megelőző napokban példamutató összefogást tanúsított ez a kis közösség – hangsúlyozta a polgármester, aki szerint nagyon fontos, hogy a kistelepülések közösségei összefogjanak, ezáltal erősítve bennük a helyi identitást és a valahová tartozás érzését is. Egyebek mellett ezt a célt is szolgálja a rendezvény.

A díszpolgári címet is átadták a gasztrofesztiválon 

Akárcsak a helyieket úgy a polgármestert is megkérdeztük, hogy mi a titka a kisecseti pampuskának. Azonban mindannyian állították, nincs különösebb titok. Ugyanakkor az, hogy a pampuska ilyen finom minden bizonnyal a település főszakácsának, Kacsári Lászlónak köszönhető. Mint azt a polgármestertől megtudtuk, Kacsári László korábban falugondnokként is szolgált a községben és mind a mai napig szívén viseli a helyiek sorsát.

 

Kiemelte, minden évben részt vesz a település rendezvényein és aktívan segíti azokat, sőt a helyiek számára is bármikor segítséget nyújt, ha szükséges. Ezért az önkormányzat képviselő-testülete úgy döntött, hogy idén a Kisecset Díszpolgára címet elismeréseként Kacsári Lászlónak adományozza, amelyet a fesztiválon adtak át számára. 

A nap további részében többek között Karda Bea és a Pedrofon is gondoskodott a jó hangulatról. A rendezvényre a korábbi évekhez hasonlóan idén is sokan ellátogattak, akiket számos kísérőprogram várt, ennek keretében még szűrőbuszos egészségügyi vizsgálatra is volt lehetőségük. A fesztivált végül egy hatalmas bulival zárták.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában