Jegyzet

2024.07.15. 08:43

Égszakadás

Nagy Orsolya

Alapvetően nincs semmi bajom a viharral, főként akkor, ha azt otthonról hallgatom. Az elmúlt időszakban azonban több nagyobb égszakadás is volt szűkebb hazánkban. Többségében szerencsére a szobám ablakából figyeltem csak, ahogy szinte másodpercenként dörgött és villámlott. Ez olykor még megnyugtató is a számomra. Egy alkalommal azonban éppen hazafelé kapott el a nagy eső, és mindössze fél perc leforgása alatt teljesen eláztam, amíg az autótól elértem a lakásomig.

 Egy másik eset során pedig éppen a lakóépületemmel szemben lévő fába csapott bele a villám. Eleinte még észre sem vettem, hogy mi történik körülöttem, csak később, amikor a láncfűrész hangjára lettem figyelmes. Gyorsan kipillantottam a szobám ablakán, majd hálát adtam az égnek, hogy a fa nem pont az én autómra dőlt. Pár nappal később az estémet zavarta meg a hangos égzengés, de igyekeztem nem foglalkozni vele, és hamar álomba is szenderültem. Másnap egyébként sem jókedvvel ébredtem, még dolgozni sem esett jól, de nem volt más választásom.

Éppen csak útnak indultam, amikor egy nagy fa keresztezte az utamat a lépcsősoron. Szerencsésen kikerültem, majd tovább haladva még egy kidőlt fával találkoztam. E mellett már nem tudtam elhaladni, de a tűzoltók éppen akkor számolták fel a károkat, így megvártam míg újra járhatóvá válik az út. Nehezen, de végül sikerült eljutnom a munkahelyemre, azonban ennyi akadály után úgy éreztem, hogy ezt a napot inkább otthon kellett volna töltenem pihenéssel, hiszen még az időjárás is ellenem dolgozott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában