Megemlékezés

2024.07.29. 21:21

Dr. Förster Kálmán születésének évfordulójára emlékeztek Salgótarjánban (fotók)

Születésének évfordulója alkalmából egy több állomásból álló program során emlékeztek meg a résztvevők hétfőn délután Salgótarjánban a vármegyeszékhely első polgármesterének, Dr. Förster Kálmánnak életéről, munkásságáról.

Veres Edina

Salgótarján első polgármesterének, azaz dr. Förster Kálmánnak a születésnapja alkalmából szervezett egy több állomást is magába foglaló megemlékezést a Polgári Salgótarjánért Alapítvány és a Hajrá, Salgótarján! Egyesület hétfőn délután.

Az esemény zárásaként elhelyezték az emlékezés virágait dr. Förster Kálmán szobránál
Az esemény zárásaként elhelyezték az emlékezés virágait dr. Förster Kálmán szobránál
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

Az érdeklődők számára a kiindulópontot a Karancs út mentén található kereszt jelentette, amelyet a közelmúltban felújítottak, és amelyre Varga András esperesplébános kérte az Úr áldását. Ezt követően a megjelentek java a Förster-ösvényen keresztül felsétált az Országzászló Emlékhelyhez, majd az ott tartott rövid pihenő után folytatták útjukat a Nagy-Magyarország-emlékműhöz, ahol ugyancsak elidőztek néhány percet.

Majd a Kálvária-domb lépcsősorán leereszkedve, az első fokok mellett található – immár felújított – emléktáblát is felavatták. A programsorozat utolsó állomását a belváros szívében, a Förster Emlékpark jelentette, ahol – akárcsak az előbb felsorolt csaknem összes helyszínen – Kreicsi Bálint, Salgótarján októberben hivatalba lépő polgármestere osztotta meg gondolatait a megjelentekkel.

Az esemény zárásaként Becsó Zsolt országgyűlési képviselő szólt az egybegyűltekhez, akik elhelyezték az emlékezés virágait dr. Förster Kálmán szobránál. Az eseményről később részletes tudósításunkban számolunk be.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában