Korszerűsítés

2024.07.04. 08:50

Csúszik a városháza felújítása Rétságon

Eredménytelen volt a közbeszerzés, amit a rétsági polgármesteri hivatal tetőszerkezetének korszerűsítése érdekében indított el az önkormányzat, így új eljárást kell kezdeményezni, ami miatt több hónapot csúszhatnak a halaszthatatlannak ítélt munkálatok.

Hegedűs Henrik

A városháza felújítása szükségszerűvé vált már

Forrás: Beküldött

Rétság központjában, a katolikus templom szomszédságában található az az irodaház, amelynek egyik szárnyában a városháza munkatársai dolgoznak, míg a másik felét a járási hivatal osztályai és a kormányablak foglalják el. Az épület tetőszerkezetén az utóbbi időben egyre több meghibásodás keletkezett, beázások történtek, így nélkülözhetetlenné vált a korszerűsítés. A két hivatal közös megállapodásának értelmében a városi önkormányzat végezteti el az igényelt felújítási munkákat, ám annak mértéke megköveteli a közbeszerzési eljárás lefolytatását.

városháza
A városháza felújítása szükségszerűvé vált már
Forrás: Beküldött

A városháza felújítása szükségszerű

Ez meg is történt, összesen négy vállalkozás nyújtott be pályázatot, de azok ilyen-olyan módon hibásak és hiányosak voltak, ezért az eljárást eredménytelennek nyilvánították. Az egyik ajánlattevő  például az általa csatolt nyilatkozatban közölte, hogy nem kíván alvállalkozót megbízni, ugyanakkor a feltüntetett építésvezető nem áll az adott cég alkalmazásában, és az ellentmondást a hiánypótlási felszólítás ellenére sem tisztázta. A másik esetben az ajánlatban szereplő költségvetés volt árazatlan formában, a harmadikban nem  igazolták előírásszerűen a kivitelezést irányító személy magasépítés terén szerzett többlettapasztalatát, míg a negyedik esetben egyáltalán nem tüntették fel a munkálatokat felügyelő szakember nevét.

Mezőfi Zoltán polgármester közlése szerint így nem tehetett mást a képviselő-testület, mint felkérte a közbeszerzés lefolytatásával eredetileg megbízott mérnököt, hogy változatlan tartalommal és feltételekkel ismételten indítsa el az eljárást, ez azonban magával vonja, hogy újabb hónapokat csúszhat az épület tetőszerkezetének tényleges korszerűsítése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában