Megmérettetés

2024.07.07. 20:33

Bukaresti kongresszuson vett részt a pásztói gimnazista

Nagy Orsolya

Nem csak az iskolát, de hazánkat is képviselte a fiatal pásztói diák a közelmúltban megrendezett kéttannyelvű versenyen. Mint arról a Mikszáth Kálmán Gimnázium a Facebook-oldalán beszámolt, a közép- és kelet-európai francia kéttannyelvű iskolák számára Bukarestben megrendezett regionális LabelFrancÉducation kongresszuson Magyarországot és a gimnáziumot Jancsó Júlia 11.f osztályos tanuló képviselte. Hozzátették: kísérőtanárával, Aurélien Atinsivel még május elején utaztak a tartalmas rendezvény helyszínére.

Az intézmény arra is kitért, hogy a találkozó négy napig tartott, amelynek során a tizenegy különböző országból érkező diákok megismerkedhettek egymással, illetve ismeretterjesztő órákon vehettek részt. Az utolsó estén pedig egy záróbulit is tartottak, ahol egy frankofón énekesnő tartott színvonalas műsort. A hazaút igen kalandos volt, ugyanis a magyar küldöttség Bécsig repülővel, majd onnan hazáig vonattal utazott.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában