Isten éltesse!

2024.07.10. 17:25

Sóshartyán legidősebb, 100 éves lakosát köszöntötték születésnapja alkalmából

Egy különleges, jeles és megható eseményt ünnepelhettek Sóshartyánban a napokban. A település legidősebb, 100 éves lakosát, Juliska nénit születésnapja alkalmából köszöntötte az önkormányzat és a helyi nyugdíjasok.

Veres Edina

Különleges alkalomból megannyi vendég gyűlt össze a napokban Ózsvárt Istvánné sóshartyáni lakos otthonában. A látogatók virágokkal, ajándékokkal érkeztek azért, hogy a település Juliska nénijét századik születésnapján köszöntsék.

100 éves szépkorút köszöntöttek a településen a napokban
100 éves szépkorút köszöntöttek a településen a napokban
Forrás: Beküldött fotó

Tóth Gabriella, a község polgármestere portálunk érdeklődésére kifejtette: több képviselővel közösen látogatták meg az ünnepeltet és kívántak számára jó egészséget, illetve további boldog éveket a lakosok és a sóshartyáni önkormányzat dolgozói nevében egyaránt. Hozzátette: rajtuk kívül a helyi nyugdíjas egyesület tagjai is személyesen fejezték ki jókívánságaikat a szépkorúnak, aki természetesen családja körében ünnepelte a századik születésnapját.

– Megható és megtisztelő, hogy ilyen szép életkort megélt, jó egészségnek örvendő lakót köszönthettünk, aki szellemileg teljesen friss. Egyszerűen fantasztikus az elméjének a tisztasága – árulta el Tóth Gabriella a község legidősebb lakójáról, aki 1924. július 3-án látta meg a napvilágot Sóshartyánban. A polgármester arra is kitért, hogy Juliska néni annak idején a mezőgazdaságban dolgozott, illetve a házuk veteményes kertjében, valamint az állatok körül is rengeteget munkálkodott, jelenleg pedig leányával él.

Juliska néni annak idején a mezőgazdaságban dolgozott
Juliska néni annak idején a mezőgazdaságban dolgozott
Forrás: Beküldött fotó

A látogatók természetesen nem üres kézzel érkeztek. Tóth Gabriella kifejtette, hogy Juliska nénit virágcsokorral, ajándékcsomaggal és tortával köszöntötték, valamint az önkormányzat által kiállított emléklapot is átnyújtottak neki a jeles, kerek születésnap alkalmából.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában