Munkaszüneti nap

2024.06.28. 10:13

Zárva tart a hét első napján a közös önkormányzati hivatal Somoskőújfaluban

Július 1-én nem nyitja ki kapuit a lakosok és az ügyfelek előtt a Somoskőújfalui Közös Önkormányzati Hivatal.

Veres Edina

Július 1-én, az egészségügyi dolgozók mellett a köztisztviselőket és kormánytisztviselőket is köszönthetjük hazánkban. Ezt az ünnepet 1997-ben – akkor még köztisztviselők napjaként – tartották meg első alkalommal, majd 2001-től 2017. január 1-ig a kormánytisztviselők, az ügykezelők és a közhivatalokban dolgozó fizikai alkalmazottak munkaszüneti napként tarthatták számon. Ugyanakkor a hatályos jogszabályok értelmében az önkormányzatok megállapíthatnak plusz egy további munkaszüneti napot. E lehetőséggel élt a Somoskőújfalui Közös Önkormányzati Hivatal idén februárban.

Cered és Szilaspogony nyilvános Facebook-csoportjában egyaránt megosztották Gregorné Kovács Hajnalka, a Somoskőújfalui Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője tájékoztatását. A felhívás szerint a közös hivatalt fenntartó önkormányzatok képviselő-testületei július 1-ét munkaszüneti nappá nyilvánították. Ennek értelmében a hivatal jövő hét hétfőn, azaz a köztisztviselők és kormánytisztviselők napján zárva tart.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában