Közösség

2024.06.24. 18:40

Világtalálkozónak adott otthont a cserhátszentiváni templomkert

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Cserhátszentivániak 14. Világtalálkozóját.

Gulyás Edina

A templomkert adott otthont most szombaton a 13. alkalommal megtartott hagyományos programnak, amelyen dr. Szalay Ferenc professzor, a település díszpolgára meghívásának eleget téve, Skuczi Nándor is részt vett. Erről közösségi oldalán számolt be a vármegyei közgyűlés elnöke, aki bejegyzésében arra is kitért: jó dolog, hogy a faluból elszármazottakat júniusban meghívják, hazavárják és megvendégelik, így alkotnak közösséget.

A Cserhátszentivániak Világtalálkozóját a falu védőszentjének és névadójának, Keresztelő Szent Jánosnak az ünnepén, az ő tiszteletére újjáépített templom 1759. évi felszentelésének évfordulóján tartják. Az ötlet a cserhátszentiváni születésű Murányi Gyulától származik, aki dr. Szalay Ferenc professzorral együtt fő szervezője a rendezvénynek. Eredetileg egy családi körben megtartott találkozó lett volna, de később a meghívottak köre bővült és kiterjedt mindenkire, aki valamilyen formában kötődik a településhez.

A program idén is jó lehetőséget kínált a közös időtöltésre, a tartalmas beszélgetésekre azoknak, akik Cserhátszentiváninak érzik magukat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában