Hálaadás

2024.06.22. 07:34

Ünnepi szentmisével és elismerések átadásával zárult a tanév a Váci egyházmegyében

Hálaadó szentmisével zárult a tanév a váci egyházmegyében. Az ünnepi eseményen a kiemelkedő munkát végző pedagógusok, köztük négy Nógrád vármegyei tanár, vehetett át elismerést.

Gulyás Edina

A hagyományokhoz híven idén is hálaadó szentmisével zárta a napokban a tanévet a Váci Egyházmegye Hitoktatási Igazgatósága, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola. Az ünnepi programon számos díjat is átadtak.

Ünnepi szentmisével és elismerések átadásával zárult a tanév
Ünnepi szentmisével és elismerések átadásával zárult a tanév
Forrás: Beküldött fotó

Elismeréseket is átadtak az ünnepi szentmisét követően

Marton Zsolt püspök szentbeszédében elmondta: fontosnak tartja, hogy a tanév végén a pedagógusok ne csak év végi összefoglalót készítsenek, a diákok pedig ne pusztán a vizsgákra való tanulásra fókuszáljanak, hanem a lelki összegzésre is fektessenek hangsúlyt. A korábban pedagógusként dolgozó püspök a szakma szépségéről is beszélt, megköszönve mind kollégáinak, mind pedig a szülőknek és a diákoknak az idei tanévbe fektetett munkát – tájékoztatta portálunkat a Váci egyházmegye. – A szentmise után az egyházmegyében az elmúlt tanévben kiemelkedő munkát végzett pedagógusok vehették át elismeréseiket. Idén tizenhárman Te Deum-díjban, hárman Te Deum életműdíjban részesültek, négyen a Szent Gellért-díj ezüst, egy pedagógus pedig a Szent Gellért-díj arany fokozata elismerést vehette át.

Négy nógrádi pedagógus vehetett át díjat

Hozzátették: Te Deum-díjban részesült a balassagyarmati Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumból Orosz Bernadett tanító, tanár, valamint Benedek Hajnalka iskolatitkár. A bátonyterenyei II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskolából Ráduly Krisztina pedagógus, a pásztói Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskolából pedig Szvetlik Mária tanárnő.

– Nagy megtiszteltetésnek érzem az elismerést – fogalmazott az ünnepséget követően Ráduly Krisztina, aki az alsó tagozat munkaközösség-vezetőjeként számos program, kirándulás, verseny szervezője. – A mi iskolánkban tényleg a gyerekek az elsők, mindent értük teszünk.

A délelőtt közös ünnepi ebéddel zárult a PüspökVác Látogató-és Rendezvényközpontban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában