Felmérés

2024.06.07. 13:00

Településterv elkészítéséhez kérik a lakosság véleményét Rétságon

A napokban tette közzé hirdetményét Rétság önkormányzata, hogy az új településterv elkészítéséhez kérik a helyi lakosság véleményét.

Hegedűs Henrik

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen született határozat szerint ez az új településterv magában foglalja a településfejlesztési, illetve településrendezési elképzeléseket, ezek keretében az önkormányzat biztosítja az épített környezet, a helyi építészeti értékek védelmét, a hagyományos településkép megőrzését, valamint meghatározza, hogy a jövőben a város egyes belterületeit miként lehessen felhasználni, esetleg fontos célok érdekében átalakítani, megszabva az adott ingatlanok rendeltetési körét, és a reklámfelületekre vonatkozó követelményeket.

Új településtervet állít össze a rétsági önkormányzat
Új településtervet állít össze a rétsági önkormányzat, ehhez kérik a magánemberek és vállalkozók igényeit, ötleteit
Archív fotó: Hegedűs Henrik / Forrás: Nool

Természetesen a részletes dokumentáció elkészítéséhez nem csupán a szakemberek javaslatait illesztik hozzá, hanem várják a lakosság, az érintett vállalkozók és magánemberek véleményét, ötleteit, igényeit. Ezeket legkésőbb szeptember 30-ig nyújthatják be interneten, vagy személyesen a polgármesteri hivatalban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában