Jegyzet

2024.06.24. 12:22

Rossz szomszéd

Nagy Orsolya

Azt hiszem, hogy nem kell az embernek ellenség, ha van szomszédja. Sajnos igen rossz tapasztalataim vannak a velem szemben lakókkal. Egyszerűen olykor elviselhetetlen az, amit művelnek, és sajnos sok esetben tehetetlen vagyok velük szemben. Biztos, nagyon sokan vannak még így rajtam kívül, hogy a szomszédjuk szinte állandóan bosszantja őket. Esetemben nagyjából kétnaponta hangos zene töri meg az otthon nyugalmát és csendjét.
Mivel társasházban élek, ezt nehéz tolerálni a mindennapok során. Nem halkan, zavartalanul hallgatnak zenét, hanem úgy, hogy azt egy épület, sőt olykor egy egész utca lakói hallgathatják, túlzás nélkül. Ilyenkor szó szerint dübörög az otthonom, én pedig dühöngök. Sajnos hiába kérleltem már őket több alkalommal, egyszerűen érdektelenek a másikkal szemben, és nem hajlandóak lejjebb venni a hangerőt. Mindez pedig még nem elég, hiszen tőlük hangos a lépcsőház, rendszerint ordibálnak az utcán, de az is előfordult már, hogy az épület előtt szereltek autót.
Érthetetlen számomra, hogy egyes emberek miért nem képesek tiszteletben tartani, hogy egy társasházban nem csak ők élnek és mások talán nyugalomra vágynak, nem arra, hogy éjjel-nappal őket hallgassák. Sajnos esetükben egyre inkább tanácstalanabb vagyok, ennek ellenére azért még mindig reménykedem benne, hogy egyszer majd sikerül jobb belátásra bírni őket, és egy nyugodtabb, csendesebb környezetben élhetünk a továbbiakban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában