Elismerés

2024.06.21. 06:55

Elismerték a szécsényi rendőrök példaértékű munkáját

Példaértékű tevékenységért vehetett át elismerést a Szécsényi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának három munkatársa is a Magyar Államvasutak Zrt.-től a közelmúltban.

Nagy Orsolya

Még korábban a Magyar Államvasutak Zrt. dolgozóinak bejelentése alapján indult eljárás a Szécsényi Rendőrkapitányságon, jelentős értékre elkövetett lopás és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt – közölte portálunkkal Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Példaértékű tevékenységük elismeréseként dicséretben és jutalomban részesültek
Példaértékű tevékenységük elismeréseként dicséretben és jutalomban részesültek
Forrás: Police.hu

Mint fogalmazott: a feljelentés adatai szerint idén február végén ismeretlen elkövetők a Nógrádszakál és Litke közötti nyílt vasúti szakasz mellett húzódó, az állomások között lévő 4,5 kilométer hosszú szakaszán a vasúti forgalmat biztosító légvezetéket ellopták. Tették mindezt oly módon, hogy a vezeték fa tartóoszlopaiból 36 darabot láncfűrésszel kivágtak, majd a kidöntött póznákról levágták a vezetéket. Hozzátette: az elkövetők a kivágott és a sínekre dőlt oszlopok miatt veszélyeztették a szerelvények biztonságos közlekedését, valamint 20 millió forintos lopási és 1,5 millió forintos rongálási kárt okoztak.

Példaértékű a munkájuk

– A Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai, Petrovecz Szilárd rendőr őrnagy, Kocsó-Kovács Zsuzsanna rendőr főtörzszászlós és Hajdu Kornél rendőr főhadnagy a feljelentést követően pár napon belül azonosították az elkövetőket. A három nógrádszakáli férfit a rendőrök március elején lakásaikon elfogták, akik elismerték a bűncselekmény elkövetését – közölte a sajtóreferens.

Tamás-Kovács Andrea arra is kitért, hogy a három nyomozót példamutató tevékenységük elismeréseként a Magyar Államvasutak Zrt. dicséretben és jutalomban részesítette, amelyet a napokban vehettek át Apáti Lászlótól, a Magyar Államvasutak Zrt. biztonsági főigazgatóságának területi vasútbiztonság vezető-helyettesétől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában