Tanóra

2024.06.22. 06:45

A nyári szünet veszélyeire figyelmeztették a diákokat a nógrádi rendőrök

A tanév utolsó napjait is kihasználták a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, hogy bűn- és balesetmegelőzési üzeneteiket, valamint a nyári szünetre a tanácsaikat személyesen juttassák el az iskolásoknak.

Nagy Orsolya

Mint arról Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense beszámolt: az iskola rendőre elnevezésű program keretében tartott rendkívüli osztályfőnöki órát a megyei rendőrség balesetmegelőzési bizottságának titkára és a helyi rendőri szervek prevenciós szakemberei.

A nyári szünet előtti utolsó napokat is kihasználták a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai
A nyári szünet előtti utolsó napokat is kihasználták a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai
Forrás: Police.hu

– A tanórán felhívták a gyermekek figyelmét a nyári szünet veszélyeire, és hasznos tanácsokat adtak a 112-es segélyhívó telefonszám használatáról, valamint a biztonsági öv alkalmazásának a jelentőségéről. Emellett a legfontosabb bűn- és balesetmegelőzési szabályokról is beszélgettek a fiatalokkal – közölte Király-Kollár Ramóna. Hozzátette: a rendőrök a diákok számára továbbá játékos feladványokkal is készültek, hiszen a gyerekek ezeken keresztül még fogékonyabbak az új ismeretekre.

A sajtóreferens arra is kitért, hogy az általános iskola alsó- és felső tagozatos tanulói a gyalogos és kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos szabályokat is feleleveníthették a rendőrökkel, ugyanakkor a kábítószer-használat veszélyeiről is tájékoztatást kaptak és kipróbálhatták az ittasságot szimuláló szemüveget is. Az iskolákban az utolsó „Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra!” elnevezésű foglalkozásokat is megtartották a rendőrök, amely program a következő tanévben is folytatódik majd.

Király-Kollár Ramóna kiemelte: kezdetét veszi a nyári szünet, ezért különösen fontos, hogy a tanév utolsó napjaiban személyesen tudták elmondani a rendőrök a biztonságos közlekedés és az áldozattá válás elkerülésével kapcsolatos tanácsaikat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában