Elismerés

2024.06.27. 12:56

Kitüntették Hollókő önkormányzatát és polgárőr egyesületét az Országos Polgárőr Napon

Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) a napokban Tiszafüreden ünnepelte a 29. Országos Polgárőr Napot. A rendezvényen elismeréseket is átadtak. Az OPSZ elnöksége a község és lakossága biztonságát szolgáló polgárőrség támogatásáért „Polgárőr Község” kitüntető címet adományozott Hollókő önkormányzatának és a Hollókő Polgárőr Egyesületnek.

Lászlók Judit

Szabó Csaba (balra) és Szabó Endre a díj átvétele után

Fotó: Facebook

Szabó Csaba, Hollókő polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta, hogy az OPSZ minden évben az Országos Polgárőr Napon vármegyénként egy-egy ilyen elismerést átad egy településnek és egy egyesületnek. 

Kitüntették Hollókő önkormányzatát
Kitüntették Hollókő önkormányzatát: Szabó Csaba (balra) és Szabó Endre a díj átvétele után
Fotó: Facebook

Kiemelte, a „Polgárőr Község” kitüntető címet Rétvári Bence miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárától és dr. Túrós Andrástól, az OPSZ elnökétől vehette át az önkormányzat nevében ő, valamint a hollókői egyesület képviseletében Szabó Endre elnök. Hangsúlyozta: a Hollókő Polgárőr Egyesület az oklevél mellé 100 ezer forint támogatást is kapott a működéséhez. 

– A Hollókő Polgárőr Egyesület közel 34 éve végez magas színvonalú munkát a községben, amivel kiérdemeltük ezt a díjat – mondta Szabó Csaba, aki szerint az Országos Polgárőr Nap egy nagyon jó lehetőség volt arra is, hogy átbeszéljék a polgárőrség dolgait helyi és országos szinten is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában