Szaktudás

2024.06.02. 11:30

Gyógymasszőr vizsgát tettek a salgótarjáni kórházban a balassagyarmati diákok

A balassagyarmati Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum gyógymasszőr képzésének gyakorlati vizsganapját rendezték meg a közelmúltban a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházban – derült ki a portálunkhoz eljuttatott sajtóközleményből.

Nagy Orsolya

A salgótarjáni kórház már évek óta akkreditált vizsgahelyszínként ad otthont a különböző szakmai számadások lebonyolításának, ilyen volt például a mostani gyógymasszőr vizsga is.

Gyógymasszőr tudásukról adtak számot a diákok
Gyógymasszőr tudásukról adtak számot a diákok
Fotó: Gyurkó Péter / Forrás: Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház

Mint fogalmaztak: a központi fizioterápia jól felszerelt eszközparkjának a kihasználásával történt a vizsga, különféle szituációs helyzetekben. A diákok számára pedig rendelkezésre állt egyebek mellett tangentor készülék, súlyfürdős medence, pakolás kezelések, de a gyógymasszázs és a balneoterápiás masszázsformák kivitelezését is lehetővé tették a számukra.

Hozzátették továbbá: a bizottság elnöke Pásztóról, míg a többi tag Budapestről érkezett, hogy a balassagyarmati diákok vizsgája megvalósulhasson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában