Jegyzet

2024.06.25. 12:30

Filmes maraton

Sipos Nina Vivien

Szeretek olykor filmmaratonokat tartani, mikor a szabadidőm is engedi. Legutóbb olyan filmeket szedtem össze, amikben a főszerep tulajdonképpen a cápáké. A listámra természetesen felkerült a Meg, a Meg 2, A cápa, a 47 méter mélyen, illetve a Netflixen nemrégiben debütált Cápák a Szajnában című alkotás is. Mint kiderült, ezen utóbbi egy igazán őrült alapötletű film, mégis elképesztően nagyot tarolt az amerikai streaming platformon. Alig öt nap leforgása alatt közel 41 millió megtekintést produkált világszerte, ezzel pedig a neves médiaszolgáltató legnézettebb nem angol nyelvű filmje lett rövid időn belül. Nagy reményeket fűztem hozzá, s bíztam benne, hogy nem fog klisés és kiszámítható lenni a történet. Sajnos tévedtem.

Egy Sophia nevű tengerbiológus csapatával éppen a Csendes-óceáni szemétszigetet kutatja, amikor különösen agresszív cápákba futnak bele. Közülük is kiemelkedik egy Lilith névre keresztelt, hétméteres nőstény, amelyik igazi vérengzésbe kezd ott helyben. A sztoriban van egy nagyobb ugrás, évek telnek el a szerencsétlenség óta. A gyászával még mindig küszködő Sophia egy napon arra eszmél, hogy Lilith visszatért, és már a természet szabályai sem vethetnek gátat az állatnak, mely az édesvizű Szajnában úszkálva kezdi veszélyeztetni az embereket.

Mindezek után azt hiszem senki sem lepődne már meg azon, ha a következő évben – vagy 2026-ban –  kijönne egy újabb „fantasztikus” filmadaptáció Cápák a Balatonban címmel. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában