Vadak

2024.06.25. 11:30

Farkas pózolhatott a kamerának Szuha környékén, óvatosságra intenek (videó)

Nem mindennapi videó került ki Szuha község közösségi oldalára. Azon fényes nappal néz farkasszemet a kamerával hosszú percekig egy állat, ami nagy valószínűség szerint farkas.

Gulyás Edina

Van, aki szerint kutya, a többség azonban azon a véleményen van, hogy farkas látható azon a videón, ami a Mátaalmás és Galyatető közötti útszakaszon készült, fényes nappal. A felvételen jól kivehető a termetes állat, ami egyáltalán nem ijedt meg a kamerától, sőt. Hosszú percekig nézett farkasszemet az autóban ülőkkel, még a kiáltozásra sem reagált.

Farkas pózolhatott a Mátra rengetegében, de gyanúsan bátornak bizonyult
Fotó: Pexels illusztráció

A felvételt Tóth Zoltán, a település polgármestere tette közzé a község közösségi oldalán. Abban arra is felhívta az erdőjárók és gombászók figyelmét, hogy ne vigyenek kutyát az erdőbe, ne engedjék gyermekeiket távolabb bóklászni és legyenek hangosak. Hozzátette: még akkor sincs garancia arra, hogy a videó főszereplője elkerüli az erődjárókat.

Farkast láthattak, félni nem kell, de legyünk óvatosak!

– Mint látható, nem fél az autótól, nem reagál a kiáltozásra, csak az autó oldalának csapkodása készteti távozásra. Az állat fajtaazonosításánál két lehetőség van. Egyesek szerint kutya, a többség szerint nem az. Mindenesetre látszik, hogy nem tart az embertől, valószínűleg nevelt alomból származik. A videó egyébként Mátraalmás és Galyatető közötti útszakaszon készült. Legyünk óvatosak! – olvasható a bejegyzésben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában