Rendezvény

2024.06.06. 13:30

Előadásokkal és kézműves vásárral várta a pásztóiakat a Nők Civilben Egyesület

Izgalmas programkavalkád színhelye volt a pásztói Romkertben lévő Gaál Stúdió,- új nevén, a Gaál Garden- és annak megújult környezete a napokban – közölte a Nők Civilben Egyesület Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

A Nők Civilben Egyesület 100 x Szép Világunk-Múlt, jelen, jövő címmel kézműves kirakodóvásárra, gyermek- és családi programokra, valamint kulturális előadásokra várta az érdeklődőket a közelmúltban.

Mint fogalmaztak, a rendezvényen az őskori és középkori nógrádi várak történetéről mesélt a látogatóknak Csépe Attila várkutató, míg Demecs Norbert hivatalos túravezető, túrablogger és idegenvezető a mátrai túrázás múltjáról és jelenéről beszélt. Hozzátették: ezen túlmenően Körmendi Éva és Kiss Katalin, a mindigtanulunk.hu alapítói, szakértői és a J.L.SEAGULL Alapítvány szakemberei Milyen változásokat hoz/hozhat az életünkben a mesterséges intelligencia címmel tartottak előadást. Sápiné Kovács Krisztina bűnmegelőző főelőadó pedig a mindannyiunkat érintő, napjaink egyre aktuálisabb problémájáról, a kiberbűnözésről mesélt.

Az egyesület arra is kitért, hogy az érdeklődők Borbás Enikő népi iparművész workshop-ján is részt vehettek, amelyen szebbnél szebb alkotások születtek. Emellett a Nógrád Vármegyei Civil Központ együttműködésének köszönhetően műveltségi kvíz játékban mérhette össze tudását és gyorsaságát hat csapat. A győztesek szabadulószoba kuponban részesültek, amelyeket a Hollókői várban válthatnak majd be.

A Nők Civilben Egyesület kiemelte, az esős, szélsőséges és változékony időjárás sem riasztotta el a kiállítókat, és a vendégeket. Jó hangulatú, értékeket közvetítő és színvonalas programnak adott helyet a város új rendezvényhelyszíne.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában