Innováció

2024.06.23. 15:15

Digitális Témahét: az első helyen végzett a technológiai versenyen a tarjáni gimnázium

Idén először vett részt a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium a 2024-es Digitális Témahét elnevezésű pedagógiai eseményen, amelyen Mesterséges intelligencia különdíj kategóriában első helyezést értek el a diákok.

Sipos Nina Vivien

Rendkívül nagy sikerrel zárult a 2024-es Digitális Témahét, amelyben az ország 801 iskolája vett részt. A program lehetőséget biztosít az intézmények számára, hogy bemutassák digitális kompetenciáikat és ösztönözzék a diákokat a technológiai fejlődésben való aktív részvételre. A rendezvény során több mint 2200 pályázat érkezett be, amelyek között számos innovatív és kreatív projekt kapott helyet. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium, Kálóczi Edina Katalin tanárnő vezetésével. Az iskola először vett részt a versenyen, és rögtön az első helyezést szerezte meg a Mesterséges intelligencia különdíj kategóriában.

„Ez az elismerés nemcsak a diákoknak, hanem a tanáraiknak és a támogatóiknak is köszönhető, akik hozzájárultak ehhez a sikerhez. A gimnázium diákjai kiválóan alkalmazták a mesterséges intelligencia legújabb fejlesztéseit, és innovatív megoldásokat mutattak be a problémákra, amelyek a digitális korban relevánsak” – számolt be róla a minap folyamán a salgótarjáni gimnázium a közösségi oldalán.

Mint a bejegyzésben is írták, már várják a következő Digitális Témahetet, hogy újra megmutathassák a diákok kreativitását és innovációját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában