Természet

2024.06.13. 13:05

A Cserhát tájain kirándultak a pásztói óvodások

Nagy Orsolya

Barátom az erdő címmel látogattak el a Százszorszép Óvoda csemetéi a napokban a Cserhátba, Fejes Józsefnek köszönhetően – adta hírül az intézmény Facebook-oldalán. Mint arról beszámoltak, a már iskolába készülők Harangvirág csoport kelt útra, hogy közelebbről is megismerjék a Cserhátot.

„Először gyalog, majd terepjáróval értünk fel a tisztásra, ahol szarvasokat is láthattunk. A pihentetőbb percekben érdekes dolgokat hallhattak a gyerekek az erdőről, az ottani életközössègről. A sok új ismeret után pedig bejártuk az erdő zegzugos részeit is. Rengeteg állatnyomot, bogarat, gomba-spórát, növényt láttunk, forrásvizet ittunk”– írta az intézmény Facebook-oldalán. Hozzátették: terepjárós platón utazásból sem maradtak ki a gyerekek, amely különösen izgalmas volt az óvodások számára a saras-pocsolyás részek miatt is. A gyerekek sok-sok felejthetetlen élménnyel gazdagodtak a kirándulás során.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában