Képzés

2024.06.27. 14:19

Bűnüldözés határon innen és túl, gyakorlatoztak a nógrádi rendőrök

Közös gyakorlatot hajtott végre a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Szlovák Köztársaság Rendőrségi Testület Besztercebánya Kerületi Igazgatósága a napokban.

Nagy Orsolya

Mint arról Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta portálunknak, hogy a két hivatásos szerv a két állam közötti határokat átlépő bűnözés megelőzésében és a szervezett bűnözés elleni harcban folytatott együttműködésről szóló egyezmény alapján hajtott végre közös gyakorlatot.

Bűnüldözés határon innen és túl, gyakorlatoztak a nógrádi rendőrök
Közös gyakorlatot hajtottak végre a magyar és a szlovák rendőrök
Fotó: Szlovák Rendőrség / Forrás: Youtube

– A gyakorlat tárgyát képezte a két ország bűnüldöző szerveinek együttműködési hatékonysága, a gépjárművel menekülő, valamint az országhatáron átlépő bűnelkövetők elfogása. A feladat végrehajtása Magyarország területéről indult, és az előre meghatározott útvonalon haladva – a magyar–szlovák közös államhatárt, Ipolytarnóc–Kalonda volt határátkelőhelyen átlépve – a szlovákiai Rapp községben ért véget – közölte a szóvivő. Hozzátette: a gyakorlat végén a két rendőri szerv vezetése közösen értékelte a magyar és a szlovák végrehajtó állomány, valamint a feladatot koordináló szervezeti egységek intézkedését, amely jónak minősült.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában