Rendezvény

2024.06.20. 15:15

A bűnmegelőzés fontosságát hangsúlyozták a rendőrök Szécsényben a diákoknak

A Szécsényi Rendőrkapitányság tanévzáró bűnmegelőzési programot szervezett Ne maradj le! címmel a Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium középiskolás tanulói számára a napokban.

Nagy Orsolya

Mint arról Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense beszámolt: az eseményt Palkovics Viktor kapitányságvezető nyitotta meg. Ezt követően pedig a tanulók megnéztek egy kifejezetten a Z-generációnak szóló filmet, amely megmutatta azokat a veszélyhelyzeteket, amelyek az online és az offline térben leselkednek rájuk.

– A filmben megjelenik a kockázat, a döntés és a következmény örök hármasa, miszerint a fiatalok a veszélyt felismerve – a lehetséges következményeket mérlegelve – hoznak döntést, amely jó vagy rossz irányba befolyásolja az életüket. Ennek érdekében kiemelten fontos megtanítani a fiatalabb korosztálynak a felelős döntéshozatalt – hangsúlyozta Király-Kollár Ramóna.

A sajtóreferens arra is kitért, hogy a filmvetítést követően kerekasztal-beszélgetést tartottak. Záhorszkiné dr. Gyarmati Ágnes ügyész, a Balassagyarmati Járási Ügyészség munkatársa, Kovács-Kozma Kitti pszichológus, Adamik Zsolt középiskolai pedagógus, Gazsiné Oláh Anita pedagógus és Sztréminé Szita Julianna rendőr főhadnagy beszélte át a filmben látottakat a diákokkal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában