Ballagás

2024.06.21. 18:17

Ballagnak a nógrádi nyolcadikosok: búcsút vettek iskolájuktól (fotók)

Nógrád-szerte több száz tanuló vesz érzelmes búcsút pénteken és a hétvége során tanáraitól és diáktársaitól, lezárva ezzel életük egyik legjelentősebb korszakát.

Sipos Nina Vivien

Elérkezett az általános iskolás ballagások időszaka Nógrád-szerte, amelyek keretében ünnepélyesen búcsúznak el a nyolcadikosok tanáraiktól és diáktársaiktól. A középiskolás tanulmányok előtt álló fiatalok vállukra akasztott tarisznyával és a családtagjaiktól, rokonoktól kapott virágcsokorral a kezükben zárják le életük egyik legjelentősebb időszakát. A legtöbb vármegyei oktatási intézményben már pénteken megtartották a ballagási ceremóniákat.

Ballagnak a diákok
A ballagási ceremóniát pénteken tartották a Salgótarjáni Általános Iskolában
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás:  Nool

Több mint ezer tanuló ballag el

Simon Tibor, a Salgótarjáni Tankerületi Központ igazgatójának megbízásából Tóth László szakmai vezető elárulta portálunknak, hogy a fenntartásukban működő általános iskolákból összesen 717 diák ballag el idén.

– A Balassagyarmati Tankerületi Központ huszonkét általános iskoláját, illetve a Mosoly Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt (EGYMI) érinti a nyolcadik osztályosok ballagása. Összesen 416 diák fejezte be tanulmányait, a Mosoly EGYMI-ben pedig hat nyolcadikos végzett ebben a tanévben – tájékoztatta portálunkat Nagyné Barna Orsolya, a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatója.

Hozzátette: a ballagási ceremóniákat javarészt pénteken és szombaton tartják meg az intézményekben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában