Látogatás

2024.06.02. 09:09

Az alsósztregovai testvértelepülés delegációja tette tiszteletét Vanyarcon

Mint arról az önkormányzat a Facebook-oldalán beszámolt: a szlovákiai testvértelepülés, Alsósztregova delegációja látogatott a faluba a közelmúltban.

Nagy Orsolya

Mint fogalmaztak: a testvértelepülés lakosait a művelődési házban a település jelenlegi és volt polgármestere, a képviselők és a Vanyarci Szlovák Önkormányzat és a szlovák szervezet tagjai fogadták. A baráti beszélgetés mellett néhány nevezetességet is sikerült megtekinteniük a látogatóknak.

Hozzátették: jártak például az evangélikus templomban, a Millenniumi Emlékparkban, a tájházban, de a kézműves házban is, ahol a patkolt tojásokat is láthatták. Tiszteletüket tették továbbá a temetőben, Hrncsjár Mihályné és Lászka Pál sírjánál is. A hazaindulás előtt pedig még a Veres-Beniczky kúriát és az úgynevezett „Madách hársfát” is meg tudták nekik mutatni a vendéglátók.

Felidézték továbbá: a testvértelepülési szerződést még 2006. január 27-én írta alá az akkori két polgármester: Matúš Bystriansky és Kollár András. „2012-ben és 2019-ben pedig több más partneri országgal együtt a dolná strehová-i csapat is itt jár Vanyarcon, az Európa a polgárokért című projekt kapcsán, amely egy többnapos rendezvény volt”– írták a Facebook-on.

Arra is kitértek, hogy a sztregovai barátaik többször voltak már Vanyarcon, például a családi- és sportnapon is tiszteletüket tették, ahol bekapcsolódtak a sakk-, illetve a pingpongversenyekbe, de természetesen fociztak is. Hasonlóképpen a vanyarciak is többször voltak már az alsósztregovaiak vendégei rendezvényeken és sportmérkőzéseken.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában