Választás 2024

2024.06.20. 15:22

Átvették mandátumukat Balassagyarmat új képviselői

A június 9-én megválasztott polgármester és a képviselők a csütörtöki testületi ülés előtt vették át megbízólevelüket Balassagyarmaton. Gyenes Szilárd képviselő lemondott mandátumáról.

Lukács Zsófia

Csak októberben áll munkába minden újonnan megválasztott polgármester és képviselő, azonban megbízóleveleiket a választást követően át kell venniük. Csach Gábor polgármester, a Fidesz-KDNP színeiben ismét bizalmat kapott a választóktól, így ő vehette át elsőként polgármesteri mandátumát a városháza dísztermében csütörtökön.

A csütörtöki testületi ülés előtt vették át mandátumukat a képviselők és a polgármester
A csütörtöki testületi ülés előtt vették át mandátumukat a képviselők és a polgármester
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

Ezt követően a Fidesz-KDNP képviselői, Adamek István, Huszár Péter, Frankó Viktória, Bárányné dr. Balázs Mária, dr. Szabó Géza, Münzberg Gusztáv, valamint dr. Kasuba Klaudia is átvette megbízólevelét. A Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület (SZAB) képviselőjeként szintén megbízólevelet kapott Győri János is, valamint a kompenzációs listáról bekerült Borenszki Ervin (SZAB) és Pulay Gergely is a Mi Hazánk Mozgalom színeiben.

A rendezvényen vehették át a mandátumukat a nemzetiségi képviselők is: Baranyi Gáborné, Radics Tamás Rolandné, Tóth Zoltán, Virág István és Virág Istvánné.

A város képviselő-testülete nem vált teljessé. A kompenzációs listán bekerült Gyenes Szilárd (SZAB) lemondott mandátumáról. A jogerőre emelkedés után történik majd meg a mandátum átadása egy másik SZAB képviselőnek, Bojtos Istvánnak.

Az eseményen Csach Gábor a helyi választási bizottság tagjainak is megköszönte a voksolás napján és a szavazatok véglegesítésénél végzett munkáját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában