Állatvédelem

2024.06.28. 12:50

Állatvédelemre nevelik a diákokat, elismerték a gyarmati iskolát

A balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola újabb egy évig jogosult az „Állatbarát Általános Iskola” cím méltó viselésére.

Lukács Zsófia

Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával pályázatot hirdetett általános iskolák számára az „Állatbarát Általános Iskola 2024” címért. A pályázatra olyan általános iskolák jelentkezhettek, akik a 2023/2024-es tanévben kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és arra törekedtek, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.

– Az Állatorvostudományi Egyetemen a napokban átvettük az Állatbarát Általános Iskola címet, melyet harmadik alkalommal nyertünk el, pályázatunk sikeres elbírálása után. Ocskó Ildikó tanárnő "Állatbarát Nagykövet" megtisztelő címet nyerte el pályázatával: országosan 37 pedagógussal együtt esküt tettek az állatvédelem támogatására – osztotta meg a hírt a balassagyarmati intézmény.

Az „Állatbarát Általános Iskola” pályázat értékelése a pályázatban megadott szempontok alapján, pontrendszerben történt. A beérkező pályamunkákat neves szakmai zsűri bírálta el.

Mint arról korábban beszámoltunk: az iskola együttműködik a helyi San Lazaro Állatvédő Alapítvánnyal, a diákok rendszeresen látogatják a Harap utca 3. alatt található kutyamenhelyet, segédkeznek, adományt, eledelt gyűjtenek az árva állatok számára. Emellett rendszeresen tartanak a tanulóknak figyelemfelhívó rendezvényeket, interaktív programokat, minden évben az állatok világnapjára is kiállítással és jótékonysági vásárral készülnek. A szemléletformálás az iskola mindennapi nevelési munkájába is beépült.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában