Elismerés

2023.11.10. 14:38

KicsiNagykövetként jutott az országos döntőbe a balassagyarmati diák

A Magyarság KicsiNagykövete vármegyei kihívásán kiválóan szereplő fiatalokat díjazták a Városháza Dísztermében Balassagyarmaton pénteken. Az országos döntőben Jakus Ágoston képviselheti vármegyénket.

Lukács Zsófia

KicsiNagykövetként képviselheti vármegyénket az országos döntőben Jakus Ágoston, a balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola diákja

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

A Magyarság KicsiNagykövete kihívás célja segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban, büszkék legyenek magukra és származásukra.

– A műveltségi, kreatív és kincskereső feladatokkal színesített kihívásunk remek lehetőség arra, hogy a diákok megmérettessék tudásukat, miközben jól szórakoznak és minőségi időt töltenek el családjukkal – mondta portálunknak Strack Marika, a KicsiNagykövet ötlegazdája és alapítója.

A Nógrád vármegyei díjátadón Balla Mihály országgyűlési képviselő beszédében a nyelvtanulás fontosságát hangsúlyozta. – Kezdettől fogva külügyekkel is foglalkozom és elengedhetetlen az idegen nyelv ismerete ahhoz, hogy a parlamenti, nemzetközi szervezetekben képviselni tudjuk hazánkat és a nemzeti érdekeket – mondta Balla Mihály. Hozzátette, hogy kiemelten örül ennek a versenysorozatnak, hiszen ugyanaz a diákok feladata is, mint egy képviselőnek: meg kell jeleníteni az országunkat, az értékeinket, érdekeinket ismertetni és a szempontjainkat képviselni szerteágazó ismerettel és érvelési felkészültséggel.

Elismeréseket adtak át

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere is gratulált a diákoknak és a közösségért végzett tevékenységekre buzdította a díjazottakat, majd Balla Mihállyal és Strack Marikával átadták az elismeréseket.

A KicsiKultúrAttaséja címet Számel Bálint vehette át Nőtincsről. Hagyományőrző, kedvenc eseménye a szüreti mulatság, kitűnő videót készített vármegyéjéről, íjász olimpikon a példaképe.

KicsiSportAttasé elismerésben részesült Burghelea Bianka Alexandra Tolmácsról. Kiválóan focizik, nyitott, nagyon jó videót készített vármegyéjéről.

KicsiZöldAttasé díjat vehetett át Furinda Laura Márta  Diósjenőről, aki  megtisztítaná lakóhelyét, szemétgyűjtést szervezne. Célja, hogy kevesebben járjanak autóval, állatorvosnak készül.

A Magyarság KicsiNagykövete vármegyei kihívásán kiválóan szereplő fiatalokat díjazták
Fotó: Ember-Lukács Zsófia / Forrás:  Nool

Az országos döntőbe jutott

KicsiNagykövetként képviselheti vármegyénket az országos döntőben Jakus Ágoston, a balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola diákja. Hét éve kitűnő tanuló, a diákönkormányzat elnöke. Felkészítő tanára, Ocskó Ildikó is elismerésben részesült az eseményen. A finálét november 30-án rendezik, a tét pedig a Magyarság KicsiNagykövete cím, valamint a Magyarság Agrár, Kultúr és Sport Attaséja címek elnyerése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában