Oktatás

2024.06.08. 07:53

A városházán köszöntötték a pedagógusokat Balassagyarmaton

Balassagyarmat önkormányzata a városházán ünnepélyes keretek között köszöntötte pedagógusnap alkalmából a helyi tanárokat, óvónőket és intézményvezetőket.

Lukács Zsófia

Csach Gábor köszöntötte az intézményvezetőket, tanárokat, óvónőket

Fotó: Lukács Zsófia

Elsőként Erdélyi Edina az önkormányzat nevében köszöntötte a megjelenteket,  majd a Nyitnikék tagóvoda óvodasainak és a Kiss Árpád Általános Iskola diákjainak műsorával köszönték meg a pedagógusok áldozatos munkáját, amelyet a jövő generációinak nevelése érdekében végeznek. Ezt követően a város polgármestere, Csach Gábor is köszönetet mondott a pedagógusok helytállásáért. 

A városházán tartott pedagógusnapi rendezvényen gyerekek is felléptek
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

– Első sorban köszönöm azt a kitartást, amit a járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben tanúsítottak. Egy virtuális térben kellett oktatni, ami mindenkit hátrányosan érintett, köszönöm, hogy sikerült fegyelmezetten és korrekt módon végigvinni. Majd a háború okozta energiaválság, a takarékossági intézkedések okoztak nehézséget az intézményekben, köszönöm a város nevében is az együttműködést– fogalmazott Csach Gábor.

A gyermek életének az iskola és az óvoda a a legfontosabb színtere

Kiemelte, hogy az önkormányzat célja az, hogy egy olyan várost hozzon létre, amely jó élményekkel tölti fel a gyermekkort, hogy majd a felsőoktatás elvégzése után is többen döntsenek úgy, hogy visszatérnek a szülőföldre. – Ahhoz egy ilyen várost hozzunk létre, óriási szükség van a pedagógusokra, hiszen a legfontosabb színtere a gyermek életének az iskola és az óvoda. Nem tudja a családi nevelést pótolni, azonban meghatározó oktató, nevelő szerepet tölt be– tette hozzá a polgármester.

Az ünnepség vendéglátással, közös pezsgőzéssel, kötetlen beszélgetéssel ért véget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában