Rendezvény

2024.05.29. 08:41

A rendőri pálya szépségével ismerkedtek a szendehelyi iskolások

A rétsági rendőrök a szendehelyi Általános Iskola diákjainak arcára csaltak mosolyt a napokban, amikor szolgálati gépkocsikkal érkeztek az intézményhez. A gyerekek a rendőri pálya rejtelmeibe is betekintést nyerhettek.

Nagy Orsolya

Mint arról a Nógrád vármegyei rendőrség a Facebook-oldalán beszámolt, a pályaorientációs nap keretén belül látogattak el az iskolába, ahol a fiataloknak lehetőségük volt a rendőrök felszerelését megnézni, sőt, fel is próbálhatták azokat megismerve így a rendőri pálya szépségét.

A rendőri pálya szépségeit is megtapasztalhatták a gyerekek
A rendőri pálya szépségeit is megtapasztalhatták a gyerekek
Forrás: Facebook

A rendőri pálya nehéz, de szép hivatás

Az egyenruhások arra is kitértek, hogy a gyerekeknek Sági Katalin rendőr főhadnagy, a Rétsági Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója tartott prezentációt a biztonsági öv használatának a fontosságáról, a biztonságos kerékpáros és a gyalogos közlekedésről, valamint az ittas vezetés, illetve a gyorshajtás veszélyeiről. Ezenkívül az iskolások egy videón keresztül bepillantást nyerhettek a rendőri munkába is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában