Jegyzet

2024.05.03. 12:30

Örök kérdés

Vajon kiket is hívjon meg az ifjú pár a lakodalmába? Lászlók Judit gondolatai a témában.

Lászlók Judit

Hamarosan megkezdődik az esküvői szezon, amely természetesen évről évre nagyon sok témát szolgáltat a házasodni készülő pár, illetve a rokonság részéről is. A nászajándék mellett szintén gyakori kérdés, vajon kit hívjon meg az ifjú pár a lakodalomba? Néhány évtizeddel ezelőtt nem volt ritka a több száz fős lagzi sem. Manapság azonban, ha valaki ekkorra méretű esküvőt tervez, akkor annak jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Ezért egyre többször tapasztalom, hogy a vendéglistára olyan emberek kerülnek fel, akikkel a pár valójában szoros kapcsolatot ápol.

A minap egy olyan eset látott napvilágot, ami az ifjú pár és a násznép számára is tanulságos lehet. A hírek szerint egy nyomdát üzemeltető brit házaspár, a hölgy unokatestvérének kérésére, annak esküvőjéhez, legyártott számos holmit ingyen, mert úgy gondolták, hogy rokontól nem illik pénzt elfogadni. Ráadásul számos egyedi kérése is volt a házasodni készülő párnak, ami nemcsak költséges, hanem időigényes is volt.

Azonban kiderült, hogy az unokatestvér nem fogja a házaspárt meghívni a lagziba, mert azt csak szűk családi körben tartják meg. Természetesen a házaspár jogosan haragudott meg, és végül kiszámlázta az általuk előállított esküvői holmik költségeit. Őszintén szólva én megértem a házaspárt, hiszen, ha valakitől ekkora mértékű nászajándékot kap az ember, azt tényleg illik meghívni az esküvőre. Ráadásul, nem szabad elvárni attól a nászajándékot, akit meg se hívnak a lagziba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában