Választás 2024

2024.05.12. 11:11

Önkormányzati választás: hárman is indulnak a polgármesterségért Nógrád egyik legnagyobb községében

Hétfőn délután lejárt a jelöltállítás és az ajánlások leadásának a határideje is a helyi önkormányzati választásokra. Ezzel véglegessé vált, hogy Diósjenőn három polgármesterjelölt is megméretteti magát június 9-én, vasárnap.

Lászlók Judit

Diósjenőn hárman mérettetik meg magukat a június 9-i önkormányzati választáson. Székely József Ede, a település jelenlegi polgármestere a KDNP-t képviseli majd, illetve Hegedűs Barbara és Tóth János független jelöltként indul. Utóbbi 2006-tól egészen 2019-ig, három cikluson át vezette a községet polgármesterként.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Diósjenőn a voksolásra jogosultak aktuális száma a szavazóköri névjegyzék előállításakor 2 ezer 379 volt. Az összes helyi önkormányzati mandátum pedig 7. Ez egy polgármesterből, illetve 6 települési önkormányzati képviselőből áll majd össze. A választópolgárok Diósjenőn három szavazókörben adhatják majd le a voksukat június 9-én, vasárnap.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában