Rendezvény

2024.05.01. 17:15

Kastélykerti forgatag várta a bátonyterenyei majálisozókat

Ínycsiklandó illatok, színes programok és zenés-táncos műsorok vonzották az érdeklődőket a bátonyterenyei Tavaszi Kavalkádra, amelynek a Gyürky-Solymossy kastély kertje adott otthont szerdán.

Nagy Orsolya

A kastélykertben ünnepeltek a bátonyiak

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezték a Tavaszi Kavalkádot a munka ünnepén.

Nagy-Majdon József polgármester elmondta portálunknak, hogy nagy múltra tekint vissza ez az esemény. A majálist ugyanis már a rendszerváltás előtt is a kastélykertben tartották. Egy időben azonban más helyszín adott otthont az eseménynek részben a koronavírus-járvány, részben az itt zajló beruházások miatt, mint például a lovarda felújítása. Idén azonban már újra tökéletes helyszínéül szolgálhatott a kavalkádnak, ezzel is felélesztve a hagyományt.

Összehozta a közösséget

– A társadalom alapja a közösségek. Éppen ezért egy-egy ilyen kötetlen majális pont arról szól, hogy több különböző kis közösség összejöjjön, jól érezzék magukat, töltsenek együtt egy napot, kimozduljanak otthonról és együtt ünnepeljenek. Minden egyes városnak és településnek fontos, hogy a lakói felszabadultan tudjanak időt tölteni egymással, és egy ilyen kavalkád, mint ez tökéletes alkalmat nyújt erre – fogalmazott a városvezető.

A rendezvényen a programok mellett májusfát állítottak, de pörkölt-párbaj főzőverseny is volt. A Bogr ácsok elnevezésű csapat több főzőversenyen is részt vett már és számos alkalommal nyertek is.

Finomságokat főztek

Bartha Csaba, a csapat tagja elmondta portálunknak, hogy volt egy kollégájuk, akivel hosszú éveken keresztül főztek együtt, ő azonban nemrég elhunyt. Mivel május elsején ünnepelné a születésnapját, így az ő emléke előtt tisztelegve megmérettették magukat. Ez a rendezvény ugyanakkor egy csapatépítő is a számukra. Hozzátette: babos marhapörköltet készítettek tortillába töltve, krumpli pogácsával, valamint baconba tekert túrós csuszával.

A Vad palóc legények elnevezésű csapat második alkalommal indult a főzőversenyen. Bakó Tamás, a csapat tagja elárulta, hogy a hagyományos ízeket követték, így szarvasborjú pörköltet készítettek sztrapacskával. Mint mondta, fontosak ezek a rendezvények, hiszen Nagybátony és Kisterenye lakosait picit közelebb tudja hozni egymáshoz. 

Vastag Tamás koncertezett

A finomabbnál finomabb ételeket a karancslapujtői Duci Csapat Egyesület értékelte. Czakó Zoltánné, az egyesület elnöke kifejtette, hogy összesen 16 csapat mérettette meg magát a versenyen. Az ételek értékelése során pedig figyelembe vették egyebek mellett az ízeket, a higiéniát, az asztal díszítést, de a tálalást is. A főzőversenyt és a programokat követően pedig a nap sztárvendége, Vastag Tamás lépett színpadra.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában