Majális

2024.05.01. 16:43

Főzőversennyel köszöntötték május elsejét Rétságon

Ragyogó idő köszöntötte szerda korán délután a rétsági majális résztvevőit az egykori honvédelmi bázis területén kialakított Hunyadi-liget szabadidős övezetében.

Hegedűs Henrik

Főzőversenyen készítették a finomságokat

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Henrik

Már korán reggel beindult a helyszínen a főzőcsapatok buzgó bográcsmozgató gépezete, és az egyes pontokon az alkalmi társaságok kiváltképp dolgoztak a finomságok fűszerezésén. Egy pillanatra megálltunk a helyi polgárőrök sátránál, ahol összesen három katlanban főtt a babgulyás, és a készítők nem győzték dicsérni, milyen munkálatokat folytattak, míg a fogyasztókig eljutottak az ízletes falatok. Összesen végül négy csapat vállalta, hogy az általuk összeállított ételeket a szakértő zsűri és a nagyközönség elé tárják.

A nap hátralévő részében megannyi színes, szórakoztató programot élvezhettek a látogatók, többek között az önkormányzat ajándékkal kedveskedett az Európai Unió-hoz való magyar csatlakozás első nógrádi újszülöttje, a most huszadik születésnapját ünneplő Nagy Evelin szüleinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában