Karácsony

2023.12.22. 07:15

Óriási mézeskalácsfalut építettek a balassagyarmati diákok

A Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola diákjai közösen építettek falut mézeskalácsokból.

Lászlók Judit

A kreatív munkából sokan kivették a részüket

Forrás: Facebook / Dózsa György Általános Iskola

Pintérné Péter Eleonóra, a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola biológia-technika szakos pedagógusa és egyben a projekt ötletgazdája portálunknak elmondta, hogy négy évvel ezelőtt, az intézmény ötvenéves évfordulójának alkalmából hagyományt szerettek volna teremteni és azt megőrizni. Ezért a szülőkkel, gyerekekkel együtt mézeskalács-házikókat készítettek, díszítettek. Ezáltal minden osztálynak saját házikója lett az óriás mézeskalács faluban. 

– Az adventi készülődés idején idén is hívtuk a sok ügyes kezű anyukát gyerkőceikkel együtt, hogy megújuljon a falunk és szebbnél-szebb új alkotás születhessen

 – fogalmazott Pintérné Péter Eleonóra. Hozzátette: – A házak elemeinek díszítéséhez tojásmázat, cukorkákat, színes díszítő tollakat használtunk. Aki nem tudott eljönni, de részese szeretett volna lenni a kezdeményezésünknek, otthon készített házzal járult hozzá a karácsonyi mézeskalácsfalunkhoz. Utóbbit a házak között megbúvó apró figurák, fenyőfák egészítik ki és teszik hangulatossá, a fények, illatok pedig meghitté a hétköznapokat mindenki számára.

A pedagógus végül kitért arra is, hogy az épület aulájában áll az intézmény hatalmas karácsonyfája, amelyet szülői felajánlásként kaptak. A különféle csillagdíszeket minden dózsás gyermek saját maga készítette és helyezte is el a „Csillagok fáján”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában