Ebédeltetés

2023.12.18. 07:35

Gőzerővel folytatódik jövőre az iskolai étkezde építése Rétságon

Szülői igényeknek eleget téve építi ki Rétságon a város önkormányzata az iskolai étkezde épületszárnyát.

Hegedűs Henrik

Mintegy huszonöt százalékos a kivitelezés készültségi szintje

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Mezőfi Zoltán, a nyugat-nógrádi járási székhely polgármestere portálunk érdeklődésére már korábban beszámolt arról, hogy a tanulók jelenleg az intézménytől mintegy fél kilométerre, a 2-es számú út túloldalán található konyhai ebédlőt használják, ám a szülők folyamatosan jelezték a település vezetésének, hogy egyáltalán nem tartják komfortosnak és biztonságosnak, hogy hosszú utat kell megtenniük a gyerekeknek, ráadásul éppen a rendkívül forgalmas útszakaszon keresztül. Éppen ezért az önkormányzat döntött arról, hogy önerőből, saját forrásból teljesíti a kérést. Az általános iskola épülete mellett közvetlenül adódott egy viszonylag tágas szabad terület, ami alkalmassá vált arra, hogy az átkötő folyosóhoz csatlakoztatva kialakítsák az új étkezdét.

Mezőfi Zoltán legutóbbi tájékoztatása szerint a kivitelezés készültségi szintje decemberben mintegy huszonöt százalékos, azaz az időjárási körülményekhez alkalmazkodva jövőre gőzerővel folytatódhatnak majd a munkálatok. A műszaki átadást az eredeti elképzelés szerint február 28-ra tervezik majd, ezután pedig következhet a tényleges használatbavételi engedély, azaz könnyen előfordulhat, hogy a tanév utolsó, tavaszi szünet utáni szakaszában már új helyen ebédelhet a diáksereg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában