Recept

1 órája

Mit főzzek ma?

Kezd velünk a napot, fedezz fel új ízeket, és tegyük együtt változatossá az étkezéseidet!

Nool.hu

Napi recept ajánlónkban minden nap új ötletekkel segítünk színesíteni az étkezéseidet. Legyen szó egy gyors hétköznapi vacsoráról, egy különleges fogásról ünnepi alkalmakra, vagy csak egy új inspirációról a konyhában, nálunk minden nap találsz valami ínycsiklandó ajánlatot! Ne feledd, minden ételhez hozzávaló egy csipetnyi szeretet! További receptek a mindmegette.hu oldalon.

Mai receptünk:

Villámgyors babfőzelék pirított kolbásszal

Hozzávalók:
1 tk olívaolaj
20 dkg kolbász
2 fej vöröshagyma

bors
1 db babérlevél
1 ek paradicsompüré
3 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 ek majoránna
víz
80 dkg konzervbab
20 dkg tejföl
2 ek liszt

Elkészítés:
Egy fazékba öntjük az 1 teáskanál olajat. A kolbászt felkarikázzuk, és az olajon alacsony fokozaton pár perc alatt zsírjára pirítjuk. Ha megpirult, lecsepegtetve kivesszük, és egy tálba rakjuk tálalásig.
A vöröshagymát félfőre vágjuk, és a visszamarad zsiradékra rakjuk, pár percig dinszteljük, közben ízesítjük sóval, borssal, fűszerezzük babérlevéllel. Ha a hagyma üveges, hozzákanalazzuk a paradicsompürét. Közben a fokhagymát apróra vágjuk, ezt is hozzáadjuk, pár percig kevergetve pirítjuk, végül fűszerezzük a pirospaprikával, a majoránnával, ezt is jól elkeverjük.
A fűszeres alapot felöntjük egy kevés hideg vízzel, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett konzervbabot. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és felforraljuk. Ha felforrt, egy tálban a tejfölből és a lisztből habarást készítünk, pár kanál főzőlével simára keverjük, és ezzel sűrítjük be a babos alapot.
Az elkészült főzeléket a pirított kolbásszal, apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk, igény szerint tejföllel és kenyérrel fogyaszthatjuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában