Jegyzet

2023.09.28. 09:20

Jobb a nyaralás későn, mint soha

Veres Edina

Az embereknek általában a nyaralásról az év legmelegebb hónapjai jutnak eszükbe, a legtöbben ez idő tájt szerveznek üdülést. A korábbi években én is így voltam ezzel, azonban idén az élet másképp „keverte és osztotta” a lapokat, így bizony már jócskán szeptemberre csúszott a pihenésem tervezett időpontja.

A turizmus világában erre akad egy kifejezés: utószezon. Tekintettel rá, hogy semmiféle tapasztalattal nem rendelkeztem ezzel kapcsolatban, jócskán akadt bennem félelemérzet amiatt, hogy vajon milyen idő vár majd rám a tengerparton? Még utazás közben is azon tépelődtem, hogy vajon mennyire jó ötlet egy magamfajta „hőségimádónak” ősszel üdülni menni? Nem túl kései-e már ez az időpont? Tudok-e majd egyáltalán napozni a strandon? Be tudok-e menni a vízbe úszni egyet didergés nélkül?

Szerencsére az aggályaim teljesen alaptalannak bizonyultak, mivel az időjárásra nem lehetett panaszom. Bőven süttettettem a nappal a hasam, majd amikor úgy tartotta kedvem, úsztam egyet, sőt! A napsütéses időnek hála még kirándulás és túrázás is színesítette a szabadságom napjait. Az előnyök sorát pedig csak tovább növelte, hogy a főszezonnal ellentétben nem volt tömeg. Nyilván turista így is akadt szép számmal a strandokon, azonban senkivel sem kellett „ölre mennem” egy matracnyi helyért a parton.

Mindent összevetve pozitív élményekkel gazdagabban, és feltöltődve térhettem haza a nyaralásból, hiszen úgy látszik azzal kapcsolatban is igaz: jobb későn, mint soha.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában