Átadó ünnepség

2023.09.28. 11:46

Átadták a több mint 23 millió forintból felújított lucfalvai iskolát

Ünnepélyes keretek között adták át minap a Lucfalvai Általános Iskola felújított épületét. Az oktatási intézmény a Magyar Falu Program pályázatán elnyert több mint 23 millió forintos támogatás segítségével válhatott korszerűbbé. A beruházásnak köszönhetően az iskolában egy fejlesztőszobát is kialakítottak.

Veres Edina

Az intézményegység korszerűsítése több mint 23 millió forintos pályázati forrásból valósult meg

Forrás: Beküldött fotó

Átadták  a Lucfalvai Általános Iskola felújított iskolaépületét, amely az alsó tagozatos tanulók mindennapjainak helyszínéül szolgál. Telek Szilvia, a Salgótarjáni Tankerületi Központ Pályázati Osztályának vezetője portálunk érdeklődésére kifejtette: az intézményegység korszerűsítése a Magyar Falu Program kiírásán elnyert több mint 23 millió forintos pályázati forrásból valósult meg.

A beruházás során a szakemberek kicserélték mind a külső, mind a belső nyílászárókat, felújították a padlót, de az épület átesett belső festésen és felületkezelésen, valamint a vizesblokk korszerűsítése is lezajlott

 – részletezte a projekt során megvalósult fejlesztéseket Telek Szilvia, aki azt is elárulta, hogy a felújított épületben az elő három évfolyamot kitevő három osztály kap helyet. Az idősebb diákok pedig az iskola másik objektumában sajátíthatják el a tananyagokat a mindennapok során.

Az osztályvezető hozzátette: a beruházás munkálatai a régi kazánházat is érintették. A helyiségben korábban üzemelő régi, nagy méretű kazánt kicserélték, egy kisebb, korszerűbb szerkezetre, majd az így nyert területen egy fejlesztőszobát alakítottak ki.

Az átadó ünnepséget Klagyivik Attiláné, az iskola igazgatója nyitotta meg. Az eseményen jelen volt Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, a megjelenteket Becsó Zsolt országgyűlési képviselő és Bakos Gyula polgármester mellett Sándorné Dobos Veronika, a Salgótarjáni Tankerületi Központ gazdasági vezetője is köszöntötte.

Szlovák nemzetiségi nyelvoktató iskolaként látja el feladatait

A megszólalók beszédének elhangzása után az általános iskola tanulói kedveskedtek műsorral az egybegyűlteknek. A nagy múltú oktatási intézmény szlovák nemzetiségi nyelvoktató iskolaként látja el feladatait, ami a gyerekek előadásában is visszaköszönt. A diákok a táncok mellett szlovák versekkel és mondókákkal emelték tovább a rendezvény színvonalát. 

Telek Szilvia ezzel kapcsolatban arra is rámutatott, hogy a lucfalvai szlovák nemzetiségi önkormányzat tagjai mekkora szerepet játszottak a program megvalósításában. Mint mondta, segítettek a fiataloknak a műsorra való felkészülésben, így például a szlovák nyelvű költemények megtanulásában, de emellett a rendezvény utáni állófogadás megszervezésében is oroszlánrészt vállaltak. A program zárásaként végül a megjelentek átvágták a nemzeti színű szalagot és megtekintették a felújított iskolaépületet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában