2023.07.06. 09:30
Dinnyeszezon
Ideje elkezdeni gyakorolni a klasszikus kopogtatós vizsgálati módszert, ha tökéletes görögdinnyét szeretnénk vásárolni. Olvassátok el Gulyás Edina újságíró kollégánk jegyzetét.
A nyár nagy slágere a dinnye. A jól behűtött, édes, lédús gyümölcs sokak kedvenc eledele a kánikulában. Azonban nagy fejtörést okoz kóstolás nélkül eldönteni, valóban jó példányt választok-e. A minap olvastam egy cikket, amiben több pontban is sorolták, mire kell figyelni a vásárlás során.
A héj színe, a tárolás módja, a gyümölcs kongása, de még az illata is mérvadó lehet. Tegnap a zöldségesben bevetettem frissen szerzett tudásomat. Hosszan kopogtattam, szagolgattam, forgattam egy-egy darabot, majd a kosaramba tettem a megfelelőt. Otthon azonban kiderült, hogy ezt még gyakorolnom kell, ugyanis elég ízetlen darabot választottam...