Építkezés

2023.06.24. 07:58

Ősszel nyithatja meg kapuit a rétsági tanuszoda a nagyközönség előtt

Sokan várják már a nyugat-nógrádi térségben, hogy mikor nyitja meg kapuit Rétságon a tanuszoda. A kivitelező ígéretei szerint ez már ősszel megtörténhet.

Hegedűs Henrik

Ma már közel száz százalékos az építmény állapota, de mintegy fél esztendeje nem nyúltak hozzá a szakemberek

Forrás: Nool Arhívum

Magyarország Kormánya határozott célként tűzte ki, hogy hazánkban minden járási székhelyen épüljön olyan tanuszoda, amely a lakosság, de legfőképpen a gyermekek egészséges életfejlődését szolgálja. Ezen törekvés egyik ékes példája Balassagyarmat, ahol a ma már Révész László, a tragikus körülmények között elhunyt sportszervező nevét viselő létesítményben tanulhatják meg az első mozdulatokat, illetve fejlődhetnek tovább a csemeték.

Rétságon hasonlóképpen indultak a folyamatok. Az önkormányzat igyekezett olyan területet biztosítani a beruházásnak, amely viszonylag közel esik a belvároshoz, ugyanakkor nem zavar komolyabb közlekedési csomópontokat. Így esett a választás az egykori laktanya északkeleti szélén található Hunyadi-ligetre, a Radnóti utca meghosszabbításában.

A teljes mértékben központi, állami forrásból megvalósuló kivitelezés egy ideig jó ütemben haladt, ám a koronavírus-járvány és egyéb hátráltató tényezők miatt később akadozott. Ma már közel száz százalékos az építmény állapota, ám mintegy fél esztendeje lényegében nem nyúltak hozzá a szakemberek, és a környezet kezdett elgazosodni.

Mezőfi Zoltán, a nyugat-nógrádi járási székhely polgármestere portálunk megkeresésére elmondta: folyamatos kapcsolatot tartanak a kivitelező cég képviselőivel, így a burjánzó aljnövényzet tekintetében is megfogalmazták észrevételeiket az érintetteknek, és ígéretet kaptak a terület mielőbbi helyreállítására. Ugyanakkor azt is megtudtuk, hogy ősszel feltétlenül átadják a nagyközönségnek az új létesítményt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában