Aktív kikapcsolódás

2023.01.10. 18:10

Extrákkal felszerelt szabadidőparkot építenek Mátraszelén

Zöldterület-megújító fejlesztést hajtanak végre a településen, miután a helyi önkormányzat sikerrel pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz kiírásán.

Veres Edina

Vincze László, a község polgármestere elmondta: a 60 millió forint összegű támogatásból egy szabadidőparkot létesítenek az önkormányzat épülete mögötti füves területen.

– Ez a fejlesztés komplex módon járul hozzá az élhető települési környezet kialakításához. Emellett lehetőséget kínál a lakosoknak a szabadidő hasznos eltöltéséhez, ezáltal pedig leginkább a fiatalok helyben maradásához. Továbbá pedig vonzóbbá teheti a községünket az itt letelepedni szándékozók számára is – ismertette a fejlesztéssel járó előnyöket a polgármester.

A beruházás során klímatűrő, őshonos fafajokat ültetnek, amelyek árnyékot adhatnak majd a parkban tartózkodóknak, illetve cserjesávokat is telepítenek. A legkisebbek számára egy játszótér készül, ahol bölcső-, madárfészek- és forgóhintán, egy háromtornyos kalandvárban, libikókán, valamint egyszemélyes rugós kakason és dínón is játszhatnak. A felnőtteket ugyanakkor egy fitneszpark csábítja majd mozgásra, amelynek eszközei között egy kombinált mellizom-erősítő, egy elliptikus tréner, egy derékmozgató és egy húzódzkodó szerkezet is megtalálható lesz. Terveznek kialakítani egy tanösvényt is a Zagyva melletti zöldterületen, valamint egy kisebb ökológiai bemutató használatával a gyermekek a madárvilággal kapcsolatban bővíthetik ismereteiket.

Vincze László hozzátette: a fejlesztés jelenleg az előkészítési fázisban tart, így például a kivitelezési tervek elkészítése, a közbeszerzési eljárás, illetve az engedélyek beszerzése van folyamatban. A beruházás megvalósítását idén kezdik meg, amint a szükséges dokumentációk rendelkezésre állnak, és amint az időjárás engedi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában