tábor

2021.08.07. 10:51

Az ördöglakat-készítés és a Lego-robotika világát is felfedezhették a salgótarjáni diákok

Első alkalommal szervezett nyári pályaorientációs napközis tábort általános iskolásoknak a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSzC). A játékos feladatokban bővelkedő tábor bázisa a NMSzC Digitális Közösségi Alkotóműhelye volt. A programokra tizenkét diák jelentkezett a salgótarjáni és a városkörnyéki általános iskolákból.

V. E.

A tanulók szép élményeket is gyűjtöttek

Forrás: Beküldött

Baranyi Zoltán, a szakképzési centrum főigazgatója elmondta: a nyári pályaorientációs tábor célja az volt, hogy minél több kisdiák megtalálja azt a pályát, amely érdekli.

– Mindemellett élményeket is szerettünk volna kínálni a gyerekeknek, hogy majd nyolcadikosként már tudatosan válasszanak iskolát a továbbtanuláshoz – hangsúlyozta Baranyi Zoltán.

A Borbély Lajos tagintézményben a felső tagozatosok betekintést nyerhettek az elektronika, a 3D nyomtatás, a robotépítés és az informatika világába. A fiatalok kipróbálhatták a lézervágást, a CNC-megmunkálást, a számítógéppel vezérelt varrást, valamint a fa- és fémmegmunkálást is. A sportfoglalkozások is színesítették a napokat, de a centrum technikumaiba és szakképző iskoláiba is ellátogattak.

A házigazda intézményben a fodrász- és sminkes bemutatók megtekintésén túl a műszaki tanműhelyek felszereléseit is kipróbálhatták a diákok. A Táncsics Mihály Technikumban a különböző országok pénznemével ismerkedtek meg, valamint használták az útvonaltervező programokat. Az ismeretszerzés mellett gyors- és gépírásban is összemérhették ügyességüket.

A tanulók szép élményeket is gyűjtöttek
Fotó: Beküldött

A táborozók a Stromfeld Aurél Technikum és Szakképző Iskolában a hegesztés, az ördöglakat-készítés és a Lego-robotika világát fedezhették fel. A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában a diákok egyebek mellett a saját ebédjüket és desszertjüket is maguk készítették el. Tegnap a salgótarjáni kollégium lehetőségeit ismerhették meg a fiatalok. Jövő héten Balassagyarmaton tartanak pályaorientációs foglalkozásokat a gyerekeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában