Virtuális előadás

2021.01.15. 18:58

Távkoncerttel lepi meg közönségét a salgótarjáni zeneiskola

Három évvel ezelőtt a salgótarjáni Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola vezetése egy akkor már több éve szunnyadó hagyományt élesztett fel azzal, hogy koncerttel emlékezett vissza az iskola első, 1956-os tanítási napjára.

P. K.

Kapi Gyula: „Nem hagyjuk meglepetés nélkül a közönséget”

Forrás: NMH

– Máig nagy ünnep, hogy 1956. január 16-án megkezdődött a hivatalos zeneoktatás a Váczi jogelőd intézményében, a Salgótarjáni Állami Zeneiskolában. Az egykori igazgató, Virág László ötlete nyomán évről évre e napon nagy sikerű hangversenyeket hívtak életre, amikor is mindig magyar zeneszerzők művei csendültek fel. Az elmúlt esztendőkben nagy sikerrel indultak újra az ünnepi koncertek, így idén – bár a járványhelyzet miatt személyesen nem lesz lehetőség a találkozásra – sem hagyjuk meglepetés nélkül a közönséget – mondta Kapi Gyula, az intézmény vezetője.

Kapi Gyula: „Nem hagyjuk meglepetés nélkül a közönséget”
Fotó: NMH

A zeneiskola a vészterhes időkben tavaly távelőadásokkal próbálta fenntartani a zenés kapcsolatot közönségével, így egyelőre továbbra is e formában igyekeznek kultúrát csempészni az otthonokba. Január 16-án szombaton, 17 órától ezúttal a Váczi által az elmúlt években kinevelt Junior Prima díjasok – Kiss Péter zongoraművész, Kubinyi Júlia népdalénekes, ifj. Gelencsér János prímás, Balázs István csellóművész – mutatkoznak be a zeneiskola színpadán, amely koncertet portálunk közösségi oldalán élőben követhetik az érdeklődők. Mindemellett az iskola volt növendéke, Oláh Patrik Gergő is ősbemutatóra készül a Jó palócok című szerzeményével. A hangversenyről készült videó az iskola oldalán is elérhetővé válik az előadást követően.

– Büszkék vagyunk arra, hogy számos tehetséges művészt sikerült kinevelnünk. Talán nincs is még egy ilyen zeneiskola, ahonnan ennyi Junior Prima Díjas növendék repült volna ki, s akiknek nevét immár világszerte ismeri a szakma – mondta a vezető.

Az iskola 65 éves évfordulóján túl a magyar kultúra napja előtt is tisztelegnek a műsorral, így január 22-én, pénteken, 19 órától a Salgótarjáni Városi Televízióban is visszanézhető lesz az előadás.

Az előadást a nool.hu élőben közvetíti Facebook oldalán!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában