Salgótarján

2019.03.05. 15:04

Ezekben a napokban rendezik a Táncsics-napokat

Címkék#táncsics

Határok nélküli tudás, izgalmak és érdekességek – ezek is lehetnének a hívószavai a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma ez évi Táncsics-napi programjainak, amelyek ezekben a napokban csempésznek színt a diákéletbe.

P. K.

Táncsics Mihály szobrát tegnap koszorúzták meg a diákok az intézményben

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

A rendezvénysorozatot Juhászné Janik Beatrix igazgató nyitotta meg, majd rendkívüli órák, csapat- és szakmai versenyek várták a tanulókat. Kedden idegennyelvi vetélkedőt, nyelvtörténeti bemutatót és játszóházat szervez az iskolavezetés, de a Táncsics-gála főpróbáját is lebonyolítják. Szerdán irodalmi és történelmi pályamunkákat díjaznak, amelyet izgalmas témájú előadásokkal fűszereznek meg. E napon ünnepi műsorral emlékeznek meg a jeles elődökről, akiknek nevét a jövőben az intézmény tantermei is őrizni fogják. Csütörtökön Táncsics-kupa és ügyességi vetélkedő, pénteken pedig színházi előadás várja a növendékeket.

Táncsics Mihály szobrát tegnap koszorúzták meg a diákok az intézményben
Fotó: Hegedűs Márk / NMH

Az eseménysorozatnak azonban itt nincs vége: március 11-én, hétfőn ugyanis szakmai prezentációkkal és tréfás nyelvi vetélkedővel folytatódik a névadó előtti tisztelgés. A zárónapon – a Táncsics-gálán – az intézmény tehetséges növendékei szántják fel produkciójukkal a médiaközpont színpadát.

Idén szeptemberben a Táncsics jubileumot ünnepel, amikor is a fennállás 80. évfordulójára emlékeznek. A város meghatározó oktatási intézménye e jeles eseményre is gazdag programsorozattal készül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában