Megbeszélés

3 órája

Szolgálatparancsnokok tanácskoztak Salgóbányán a rendőrség szakmai feladatairól

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatósága október 10-én negyedik alkalommal rendezett konferenciát a helyi szervek szolgálatparancsnokai számára Salgóbányán, a Novohrad-Nógrád Geopark látogatóközpontjában, a Geocsodák Házában.

A meghívott vendégeket és a munkatársakat dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőrfőkapitány köszöntötte. Megnyitójában kiemelte, hogy a rendészeti tevékenység alapja a szolgálatparancsnoki rendszer, akik minden nap széles szakmai spektrumon hajtják végre feladataikat, amellyel hozzájárulnak a vármegye közbiztonságának fenntartásához – írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A konferencián Szalai János honvéd alezredes, a Nógrád Vármegyei Védelmi Bizottság titkára a védelmi bizottságok szervezetrendszere, működése és felépítése, a szolgálatparancsnok tevékenységének kapcsolódási pontjai és az együttműködés rendje témában tartotta meg előadását.

Ezt követően Fórizs Sándor rendőr őrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság, Rendészeti Főigazgatóság, Közrendvédelmi Főosztály, Közterületi és Őrszolgálati Osztály kiemelt főelőadója tájékoztatta a megjelenteket a szolgálatparancsnokokkal szemben támasztott szakmai követelményekről és elvárásokról, majd Papp Dávid rendőr őrnagy, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közbiztonsági Tanszék tanársegédje a „Szolgálatparancsnok szerepe, tevékenységének jelentősége a modern rendőrség mindennapjaiban” témában tartott előadást.

Sok információval látta el a konferencián résztvevőket Gombkötő Zsolt rendőr alezredes, Országos Rendőr-főkapitányság, Rendészeti Főigazgatóság, Ügyeleti Főosztály kiemelt főreferense az informatikai eszközök innovatív felhasználásával és alkalmazásának területeivel kapcsolatban.

A helyszíni bűnügyi munka támogatása a szolgálatparancsoki tevékenység során – kiemelten a helyszínbiztosítási feladatok tekintetében – címmel tartott előadást Percze Ferenc rendőr alezredes, Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Bűnügyi Igazgatóság, Bűnügyi-technikai Osztály kiemelt főtechnikusa.

A szolgálatparancsnoki tevékenység tárgykörben végrehajtott ellenőrzések tapasztalatairól tarott előadást Csábi László rendőr alezredes a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Ellenőrzési Szolgálat vezetője, majd a gyermekvédelemmel kapcsolatos jogszabályváltozásról tájékoztatta a jelenlévőket a rendőr-főkapitányság, Igazgatásrendészeti Osztály osztályvezetője Olasz-Dénes Judit rendőr őrnagy.

Zahorecz Sándor rendőr ezredes, rendőrségi tanácsos, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese kifejtette a szolgálatparancsnoki tevékenységgel szembeni szakmai és vezetői elvárásokat.

A tartalmas napot dr. Szeles Norbert Márió rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság, Rendészeti Főigazgatóság, Közrendvédelmi Főosztály Közterületi és Őrszolgálati Osztály vezetőjének értékelése zárta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában