Bűncselekmény

3 órája

Leköpte és meg is fenyegette a buszsofőrt a kállói fiatalkorú

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy kállói fiatalkorú ellen, aki két alkalommal is életveszélyesen megfenyegette az egyik helyközi járat buszsofőrjét.

Nool.hu

A vádirat szerint az elkövetés idején 17 éves fiú 2022. augusztus 3-án Kállón, a sértett által vezetett autóbuszra kedvezményes menetjegy vásárlásával kívánt felszállni, azonban a diákigazolványát nem tudta bemutatni, teljes árú jegyet pedig nem akart venni. Miután a buszsofőr megkérte, hogy ez esetben szálljon le, a vádlott trágár kifejezésekkel illette, bántalmazással fenyegette és arcon köpte őt, majd leszállt és belerúgott a járműbe – közleményeben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

A fiatalkorú trágár kifejezésekkel illette, bántalmazással fenyegette és arcon is köpte a buszsofőrt.
A fiatalkorú trágár kifejezésekkel illette, bántalmazással fenyegette és arcon is köpte a buszsofőrt
Forrás: Archív fotó: police.hu

Mint írták: ezt követően a fiú 2022. augusztus 24-én Versegen ismét kedvezményes áron kívánt jegyet venni az 50 éves sértettől, arra jogosító igazolványt azonban ezúttal sem mutatott be, így a sofőr újfent a busz elhagyására szólította fel. A fiatal ekkor kiabálni kezdett, verekedni hívta a sértettet, megfenyegette és élete kioltását helyezte kilátásba. Még a járművön tartózkodva leköpte a sofőrt, majd leszállva a járdáról magához vett egy követ és megdobta a járművet.

Mint megtudtuk: figyelemmel arra, hogy a Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint a buszsofőrre speciális büntetőjogi szabályok vonatkoznak, így a fiatalkorúak ügyésze a fiú ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat, amelyben indítványozta, hogy a bíróság alkalmazzon vele szemben próbára bocsátást.

Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában