Meglopta a pultost

2 órája

Söröző helyett börtön vár a salgótarjáni tolvajra

A Salgótarjáni Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 40 éves férfit, aki meglopta egy salgótarjáni söröző pultosát. Több hónap börtön várhat a tolvajra.

Nool.hu

A Nógrád Vármegyei Főügyészség portálunkat arról tájékoztatta, hogy a nyomozás adatai szerint a többszörös visszaeső férfi szeptember 26-án bement egy salgótarjáni sörözőbe, ahol ellopta az ott dolgozó nő pénztárcáját, benne 50 ezer forinttal és a személyes irataival. A férfi a pénzt magához vette, a pénztárcát pedig egy szemetesbe dobta, amit később megtaláltak.

börtön
Börtön vár a pultost meglopó 40 éves férfira
Fotó: Anastasiya 99 / Forrás:  Shutterstock/Illusztráció

 Több hónapra börtönbe kerül

Mint írták, a rendőrség a férfit október 14-én őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki, majd a Salgótarjáni Járási Ügyészség őt három nappal később, gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította kisebb értékre, egy vagy több közokirat egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette miatt. 

A Salgótarjáni Járásbíróság október 17-én a büntetett előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő, de többszörös visszaeső férfit 10 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és a védője jelentettek be fellebbezést enyhébb büntetésért.

"A tolvajt az őrizetbe vételétől számított három napon belüli elítélték. Ezt az a büntetőeljárási szabály tette lehetővé, ami szerint az ügyészség az elkövetőt a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül bíróság elé állíthatja, ha a bűncselekmény büntetési tétele 10 évnél nem súlyosabb, az ügy egyszerű, a bizonyítékok rendelkezésre állnak és a terheltet tetten érték vagy a bűncselekmény elkövetését beismerte." – ismertette a főügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában