Bántalmazás

2 órája

9 éves kisfiuk előtt verte össze feleségét a nógrádi férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat egy 35 éves férfi ellen, aki kisfiuk előtt bántalmazta feleségét.

Nool.hu

A vádirat szerint az elkövető, illetve a sértett házasságából két közös gyermek született 2013-ban és 2020-ban. Házasságuk az évek során megromlott, a rendszeres veszekedéseket 2022-re többször tettleges bántalmazás váltotta fel, amelynek gyakran a gyermekek is tanúi voltak – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Összevert feleség
A rendszeres veszekedéseket többször a feleség tettleges bántalmazás váltotta fel a családban
Forrás:  Shutterstock | Illusztráció

Mint írták: 2022. április 25-én a férfi, miután a nő visszautasította a közeledését, egy fémből készült játékautóval dobta fejen a sértettet, ezzel a szeme épségét is veszélyeztette. Ezt követően a sértett kezdeményezésére a Salgótarjáni Járásbíróság 60 napra megelőző távoltartást rendelt el a férjjel szemben, aki a számára előírt magatartási szabályokat sorozatosan megszegte, emiatt szabálysértési elzárást is kapott.

Idősebbik gyeremkük kedvéért sokat tűrt a feleség

Mint megtudtuk: 2022. május 10-én a férfi Salgótarjánban megkérte feleségét, hogy vigye haza autóval. Idősebbik gyermekük kedvéért a nő ennek eleget is tett, de az utazás közben szóváltás alakult ki közöttük. A nő a sértegetések miatt félreállt az autóval, mire férje három alkalommal ököllel beleütött a jármű szélvédőjébe, ami pókhálósra tört. A sértett kérte a vádlottat, hogy szálljon ki, a gyermekükre való tekintettel azonban tovább tűrte házastársa viselkedését, aki folytatta a szidalmazást és többször meg is ütötte a feleségét. A bántalmazott asszony megpróbálta felhívni a rendőrséget, azonban a férfi kikapta a kezéből a mobiltelefonját és széttörte. A nő hazamenekült, de a vádlott ide is követte őt, és egy csésze forró kávét öntött rá. A bántalmazásnak az vetett véget, hogy a 9 éves kisfiú segítséget kért a közelben lakó rokonoktól.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől való eltiltást indítványozott. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában