Állatkínzás

2024.09.09. 10:09

Baltával ütötte agyon expárja labradorját

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 32 éves férfi ellen, aki Nőtincsen azzal állt bosszút volt barátnőjén, hogy megölte a kutyáját.

Nool.hu

A Nógrád Vármegyei Főügyészség portálunkkal közölte: a 32 éves férfi és a sértett másfél évig álltak szerelmi kapcsolatban, melynek ideje alatt a vádlott nehezményezte azt, hogy a sértett a macskáit, valamint a Bolyhos nevű labradort a házban tartja. A sértett végül 2022 szeptemberében szakított a vádlottal, aki ezt nem tudta feldolgozni, rendszeresen zaklatta a nőt, az egyik alkalommal pedig annyira meglökte, hogy a sértett az eséskor eltörte a lábát.

labrador
Bolyhossal brutális módon végzett az állatkínzó
Forrás: Facebook/Segítő kezek az Állatokért Alapítvány

"A férfi, miután továbbra sem tudta elfogadni a szakítást, 2023 januárjában elhatározta, hogy megöli a nő kutyáját. Elment a sértett házához, ahol az őt ismerő és benne megbízó Bolyhost odacsalogatta magához, lefogta és egy csavarhúzóval többször fejbe szúrta, végül pedig egy baltával agyonütötte. A férfi a kutya holttestét egy tejesládában szándékosan olyan helyen hagyta, hogy azt a sértett megtalálja." – írták.

 Börtön várhat az állatkínzóra

Az ügyészség a 32 éves, távoltartás hatálya alatt álló férfit állatkínzás és súlyos testi sértés bűntettével, valamint zaklatással vádolta meg és végrehajtandó szabadságvesztés, valamint közegyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Az ügyben a Balassagyarmati Járási Ügyészség arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előtt a váddal egyezően, teljes körűen beismeri a bűncselekmények elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltás kiszabására tett mértékes indítványt.  Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Brutálisan kivégezte

Tavaly januárban portálunk is beszámolt Bolyhos eltűnéséről. Mint írtuk: a Segítő kezek az Állatokért Alapítvány is segített a keresésben a családnak, ám a kutyának végül csak a vérbefagyott teste került elő. 

„Nagyon sokan figyeltek fel a segélykiálltásra, nagyon sokan megosztották mindenféle internetes platformon. Az utolsó pillanatig bízva abban, hogy egyszer csak hazakerül, és nem történik semmi baja. Köztudott volt róla, hogy nem volt szokása elszökni otthonról. Szerető családban élte a mindennapi életét a rideg menhelyről való örökbefogadás után” – írták akkori posztjukban, hozzátették: „A helyszínre mentünk, és teljes mértékben össze is tört a lelkünk. Szerencsétlen állatot – teljesen egyértelmű volt számunkra – brutálisan kivégezték.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában